Man at Work - Blog - Az Y-generáció jellemzői munkaerőfronton

A Y-generáció tagjai másfajta igényekkel indulnak el a munkaerőpiacon, mint az előző generáció.

 Man at Work - Blog - Az Y-generáció jellemzői munkaerőfronton

  • A technikai fejlődés és ennek előtérbe helyezése alapvető számukra
  • Abból indulnak ki, hogy joguk van a szabad véleményformáláshoz
  • Rugalmasabbak, gyorsan képesek változtatni
  • A versengés lételemük, ugyanakkor nem a versenytárs lenyomása a céljuk, csupán magukat is tesztelik és ezzel a módszerrel, kihívásnak, izgalmas feladatnak élik meg azt.

Mindezeket a tulajdonságokat figyelembe véve érdemes a cégvezetőknek kiaknázni a fiatalok önállóságát, kifejezőképességét, a csapatmunkára való nyitottságukat. Tévút megbélyegezni őket csak azért, mert mások, mint az eddig megismert és megszokott nemzedék.

Mindenki szeretne tartozni valahova, azok is, akik most lépnek ki a munkaerőpiacra. Az együttműködés, az együtt alkotás nem kell, hogy egyben azt is jelentse, hogy egyformának kell lennünk. A különbözőségből születhet egy közös egység megtartva benne a személyiségek színességét.

Az Y-generációt hol a lustasággal, hol a túlzott ambícióval bélyegzik meg, miközben ezek a fogalmak általánosítanak és degradálnak. Minden csoport és személyiség számára van olyan terület, feladat vagy módszer, amellyel motiválni lehet. Ők is ugyanolyan emberek, mint az idősebbek, csak már másfajta gondolkodással rendelkeznek. Az előző generáció sem volt pont olyan, mint az azt megelőző. A párbeszéd többnyire előre visz, érdemes erről velük beszélgetni. Ha részt vehetnek egy úgy folyamat kialakításában, sokkal inkább magukénak érzik azt, motiváltabban tesznek érte.