Man at Work - Blog - Az előléptetés árulkodó jelei

Hiába jó a fizu és ennivalóak a munkatársak, azért valljuk be őszintén: mindannyian szeretnénk feljebb jutni munkahelyünkön azon a bizonyos ranglétrán. Nézzük milyen árulkodó jelei vannak, ha nemcsak mi, de a főnökök is így gondolják!

Man at Work - Blog - Az előléptetés árulkodó jelei

 

Például, ha olyan értekezletekre kapunk meghívást, ahova eddig be sem tehettük a lábunkat. Fontos emberek fontos dolgokról diskurálnak, mi pedig hirtelen ott lehetünk. Minden bizonnyal nem véletlenül. Hab a tortán, ha még a véleményünket is kikérik a fejesek. Beszéljünk bátran, bízzunk magunkban, ilyenkor már tényleg nincs ok a parázásra.

A fontos mítingeken való részvétel mellett az is árulkodó jel, ha különleges feladatokkal bíz meg közvetlen felettesünk. Az elsőre pluszmunkának tűnhet, ráadásul nagyobb felelősség is nyomja a vállunkat, de nem kell rögtön kétségbe esni. Megéri a fáradozás, hiszen valószínűleg így akarják tesztelni képességeinket.

Ha már szóba került a főnök, nos, az is örömre adhat okot, ha közvetlen felettesünket előléptetik. Ez is jó lehet nekünk, hiszen a mindenható felsővezetők szeretik olyan emberrel pótolni a távozót, aki ismeri a területet és a kollégákat, s nem kell hónapokig bajlódni azzal, hogy nagy nehezen átlássa a cég működését. Nekik egyszerűbb, nekünk meg jobb, hiszen megnyílhat az út a magasabb pozíció, a nagyobb hatalom és nem mellesleg a vaskosabb fizu felé.

Sok cégnél jellemző, hogy a jobban teljesítő munkatársakkal szorosabbra fűzik a kapcsolatot a vezetők. Nem, itt most tényleg nem kell semmi rosszra gondolni, inkább arra, hogy egyfajta mentorszerepben látjuk viszont főnökünket. Kávé-, esetleg ebédmeghívások, ahol a téma a cég jövője és tervei. Mindez jó jel, hiszen bíznak bennünk, s hosszú távon számolnak velünk.

Ehhez kapcsolódik az is, ha felkérnek rá, hogy képezd tovább kollégáidat. Ne rázd a fejed, ez nem azt jelenti, hogy ki akarnak rúgni. Sokkal inkább azt, hogy elő akarnak léptetni, s a leendő utódodat kell betanítanod.