Man at Work - Blog - Man at Work: Atipikus jószolgálat

Vehir.hu: `Adminisztrációs munkaerőt „adományozott” a Man at Work a veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány támogatására.

„A pék komótosan pakolja ki a friss pékárut, a mérnök akkurátusan rajzolja a terveket, még a nyugdíjas néni is mindig ugyanazt a kört teszi meg egészségügyi séta gyanánt. Nap nap után, rutinszerűen visszük a gyereket az iskolába, állunk a dugóba és isszuk ugyanazt a savanykás, gépi kávét. Végezzük a dolgunkat. Néha azonban akaratlanul is kilépünk e szerepből, és lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk segítséggel lenni másokon. Azt adjuk, amink van, amiben jók vagyunk, ami a napi rutinunk és ami néha nagyobb segítség, mint a pénz. Mi - ennek elismert szakértőiként - munkaerővel, bérszámfejtéssel és a foglalkoztatás terheinek átvállalásával segítjük az Alapítványt és bízunk abban, hogy követőkre találunk” – nyilatkozta a jószolgálati felajánlás apropóján Ottó Csaba, az MMOSZ alapító tag Man at Work Kft. ügyvezetője, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnöke.

A kiemelten közhasznú BÉBI KORASZÜLÖTT MENTŐ ALAPÍTVÁNY (www.bebimento.hu) tényleges tevékenysége a koraszülött mentés. Meghatározott működési rend alapján, adott földrajzi területen, mentőautóval és ügyeleti beosztással látja el nap, mint nap a készenléti szolgálatát: a bejelentést követően összeáll a mentőcsapat, már a speciális felszerelésű autóban ellátja a gyermeket, akit a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba szállítanak. A szakértő gondoskodásnak hála, 2012-ben 157 baba – „mentési eset” -, akik közül 15 gyermeket lélegeztetni is kellett jutott épségben az egészségügyi intézmény falai közé.

A Dr. Szabó Éva vezette alapítvány szoros együttműködésben dolgozik a kórházzal. A személyes szálak, mint egy irányba mutató vektorok – a főorvos asszony irányítja a Csecsemő és Gyermekgyógyászati Centrumot, s a készenléti csapat munkatársai is a kórház alkalmazottaiként, szabadidejükben teljesítenek szolgálatot – egyszerre objektív és szubjektív tényezők a mentő munkálatok során. A Veszprém megyei Prima díjas szakember szavai szerint e szimbiózis felbecsülhetetlen előnye, s egyben erénye a babák sorskövetése.

Az alapítvány 2002 óta szervezi és végzi a koraszülött-újszülött mentést. Két éve az Országos Mentőszolgálat által évente kiírt közbeszerzési pályázaton nyerheti el a feladat ellátására a megbízást, s éppen ma, február 13-án van a pályázat beadásának határideje."