Man at Work - Blog - 8 hasznos tipp hogyan tartsd fenn a motivációdat

Elérni céljainkat fáradságos munka. Néha az is előfordul, hogy rossz napunk van vagy éppen egy olyan akadály tornyosul elénk, amivel nehéz megbirkózni. Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfutamodni és feladni álmainkat, céljainkat vagy halogatni a dolgokat. Találnunk kell valamit, ami tartja bennünk a lelkesedést, melynek segítségével tovább tudunk haladni.

 

Man at Work - Blog - 8 hasznos tipp hogyan tartsd fenn a motivációdat

 

Íme, néhány tipp motivációd fenntartásához:

1. Az idő múlik.
Minden nap tégy meg minden tőled telhetőt, amivel közelebb kerülhetsz a céljaidhoz. Cselekedj, most, ma!!!!

- Tedd meg az első lépést!
Céljaidat úgy érheted el, ha fokozatosan haladsz előre és mindig megteszed a soron következő lépést. Néha az első lépést a legnehezebb megtenni. Ha azon túl vagy lendületben vagy, ami erőt ad a következőhöz lépéshez és látni fogod, hogy a továbbiakban merre kell haladnod.

“Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.” (Napoleon Hill)

2. Száműzd a negatív gondolatokat és kerüld a negatív embereket!
- Ne hagyd, hogy a gondolataid elmenjenek negatív irányba. Ellenőrizd sűrűn a gondolataidat és verd ki a fejedből a rosszakat! Így a kedved is jobb lesz és a motivációd is megmarad. Vedd magad körbe pozitív, lelkesítő, sikeres emberekkel.

- Az ember hajlamos negatív hiedelmeket kialakítani magáról, amelyek visszahúzó erővel hatnak rá. Vizsgáld meg a gondolataidat, hiedelmeidet magadról, lehet hogy tévesek!
Lehetséges okok, melyek a motiváció hiányának hátterében állhatnak:
* Képesség hiánya hiedelmek: a személy úgy érzi nincsenek meg benne a cselekvés végrehajtásához szükséges képességek.
* A stratégiára vonatkozó hiedelmek: a személy úgy véli, hogy a lehetséges stratégiák úgysem vezetnek eredményre.
* Az erőfeszítésre vonatkozó hiedelmek: a személy úgy véli, hogy a cél elérése túl nagy erőfeszítésbe kerül, amit ő nem hajlandó megtenni.
* Tehetetlenség hiedelmek: a személy úgy véli, hogy az erőfeszítései nem hoznak eredményt a feladat nagyságához mérten.

3. Olvass motiváló idézeteket, történteket vagy nézz meg egy filmet ebben a témában!
Látva más emberek sikereit meg fog jönni a cselekvés iránti vágyad. Ha Ő elérte, Te is meg tudod csinálni. Nincs lehetetlen.

„Akár azt hiszed hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.” (Henry Ford)

4. Mindig higgy magadban!
Nap, mint nap erősítsd meg az elköteleződésedet a célod felé és a hitedet magadban. Ezzel a motivációdat is táplálod. Akár minden reggel felolvashatod az alábbi fogadalomlistát, vagy írhatsz magadnak egy sajátot.

5. Töltődj fel!
Csinálj olyan dolgokat, amik örömet okoznak neked. Ez mindig erőt ad.
Hallgasd meg a kedvenc számodat, beszélgess a barátaiddal, sétálj egyet a napsütésben. Ha belefásultál egy nehéz helyzetbe tedd félre egy időre és lazíts. Így újult erővel tudsz nekilátni a feladatnak.

6. Tudatosítsd eddigi sikereidet és dicsérd meg magad!
A legjobb, ha vezetsz egy listát arról, amit sikerült eddig elérned. Olvasd végig és légy büszke magadra!

7. Korrigálj!
Ha elakadsz, esetleg elégedetlen vagy, akkor vizsgáld felül a célodat. Lehet, hogy nem jó irányba haladsz, így célod nem tesz boldoggá, ezért nem motivál. Vizsgáld meg mit is akarsz igazából és ahhoz igazítsd a célodat. Ha kell, változtasd meg azt, így újra megjön a motivációd.

8. Készíts motivációs táblát!
Vágj ki képeket azokról a dolgokról, amikre vágysz és ragaszd fel őket egy táblára. Ez a vizualizációban is segít, aminek ugye hatalmas jelentősége van.

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

(Forrás: www.sikerkozosseg.hu)